Παραλία Φαλάσαρνας

Λεπτή λευκή άμμος και ζεστά κρυστάλλινα εξωτικά νερά σε μια από τις πιο δημοφιλείς και βραβευμένες παραλίες της Ελλάδας

   Η Φαλάσαρνα πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές και πολυβραβευμένες παραλίες της Ελλάδας. Πολλοί που την επισκέπτονται για ένα μπάνιο στη θάλασσα δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία σημαντικότατη αρχαία πόλη της Δυτικής Κρήτης με πολύ πλούσια ιστορία. ​Η παραλία των Φαλασσάρνων εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση (περίπου 3 χιλιόμετρα απ’ άκρη σ’ άκρη). Για πρακτικούς λόγους οι ντόπιοι την έχουν χωρίσει με ονομασίες σε μικρότερες παραλίες, όπως Μπουρούνι, Καλάμι, Αγ. Παρασκευή κ.τ.λ. Η πιο φημισμένη παραλία των Φαλασσάρνων ονομάζεται Παχιά Άμμος (Μπουρούνι, Αβορατιάς και Γύλισμα) και είναι μια εξωτική φαρδιά αμμουδιά με μήκος 1 χιλιόμετρο. Έχει κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και άμμο στις αποχρώσεις του λευκού και του ροζ. 
Η Φαλάσαρνα βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη των Χανίων και 19 χιλιόμετρα από την πόλη της Κισσάμου με εύκολη πρόσβαση. Κατά μήκος της παραλίας, που είναι οργανωμένη, υπάρχουν ταβέρνες και καταλύματα για όσους επισκέπτες θέλουν να μείνουν στην περιοχή και να χαρούν περισσότερο την παραλία.

Phalasarna 734 00

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;

Δες το Στόλο μας και νοίκιασε το Σκούτερ/Ποδήλατο που σου ταιριάζει!

Δείτε περισσότερους Προορισμούς

Balos Lagoon

Μπάλος

Μια ονειρική, παραλία με φωτεινά γαλάζια & τυρκουάζ νερά που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να είστε στον παράδεισο.

Elafonisi beach

Ελαφονήσι

Μια εξωτική παραλία μαγικής ομορφιάς που δεν πρέπει να χάσετε όσο είστε στην Κρήτη. Λευκή και ροζ άμμος λόγω των χιλιάδων θρυμματισμένων κοχυλιών.

restaurant table by the sea at Kissamos

Κίσσαμος

Μικρή ήσυχη πόλη 35χλμ από τα Χανιά. Γνωστή για την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, αυθεντική κουζίνα και φιλικούς ανθρώπους.